Massages

Kies uit onze massages

massages kunt u ook online inplannen
lijn lamysore

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een stevige behandeling en niet altijd pijnloos.
Desondanks is dit een hele populaire behandeling. Wat is het effect van bindweefselmassage ?

Bindweefsel (gezicht)

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces.

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels!

Massage
Magnesiumolie Massage

De massage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

lijn lamysore

Hotstone massage

De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hotstone massage is een effectieve lichaamsbehandeling en combineert masseren met de thermodynamische voordelen van verwarmde basalt stenen en therapeutische kwaliteiten van zuivere essentiële oliën.

De stenen hebben een hoog gehalte aan ijzer en magnesium, wat ze zeer sterk en compact maakt. Hotstone massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking door de combinatie van warme stenen en olien voor Aromatherapie.

De helende kracht van een hotstone massage geeft evenwicht en balans voor lichaam en geest, verwent de huid, geeft een zeer diepgaande relaxatie en stimuleert de energiestroom. Een bijzonder doeltreffend middel tegen spanningen en stress.

Hotstone massage is met name geschikt bij: spanning, stress, spier en gewricht problemen, spijvertering problemen en slechte doorbloeding

Prijs € 79,00

lijn lamysore

Candle Massage

Ervaar een unieke massage met warm kaarsvet. De kaarsen van Artisan Naturals zijn vervaardigd met pure essentiele olien, 100 % natuurlijke Soja, welke uitstekend geschikt zijn om de huid te voeden, te herstellen en te beschermen.
De behandeling start door warme Soja op uw lichaam aan te brengen met 2 Chinese penselen. Vervolgens een heerlijke ontspannende massage waarbij gebruik maakt wordt van diverse technieken zoals Shiatsu (drukpuntmassage), lymfedrainage en Hawaiiaanse Lomi Lomi.

Sojakaars-inspire

De behandeling zal uitgevoerd worden met Sojakaarsen met inspirerende namen:

 • Breathe, met Pepermunt, Eucalyptus en Rozemarijn
 • Inspire, met Cyprus en Geranium
 • Love, met Patchouli & Palissanderhout
 • Relax, met Lavendel & Citroengras
 • Renew, met Spar & Vetivert
 • Revive, met Sinaasappel, Grapefruit, en Kruidnagel

De ingredienten die hierbij gebruikt worden, kunt u duidelijk zichtbaar terugvinden in de kaars. Hierbij maken wij gebruik van 100% biologische producten zoals rozemarijn, lavendel en rozenblad.

Prijs: € 89,00

lijn lamysore

Magnesium massage

Deze bijzondere massage geeft verlichting van stress en verbetering van slaap en concentratievermogen. Het draagt bij aan een verbeterde werking van spieren & zenuwen. Het is tevens goed voor hart en bloedvaten, vermindering van ontsteking en hierdoor verlichting van pijn en spierkrampen.

Magnesiumolie via de huid is een natuurlijke ontspanner, die zowel preventief als heilzaam kan worden toegepast voor ontspanning, soepele spieren en gewrichten, meer energie, een mooiere huid en goede nachtrust. Het magnesium wordt door de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen.

De magnesiummassage wordt uitgevoerd met Zechsal magnesium olie, waardoor de massage een dubbel effect creëert. De magnesiumolie is een natuurproduct en bestaat uit zuiver magnesiumchloride. Het magnesium is 250 miljoen jaar oud en ligt op ongeveer 1600 meter diepte in het binnenste van de aarde. Nederland bezit de grootste voorraad ter wereld aan zuiver magnesiumchloride, die o.a. wordt gewonnen in Veendam (Groningen) uit de Zechstein laag. Het is een van de meest pure magnesiumbronnen ter wereld omdat het zo zuiver is!

De olie kan een prikkelend of tintelend gevoel geven tijdens de massage. Daarna voel je een diepe warmte. Dit is normaal, zeker als je nog niet gewend bent aan magnesiumolie.

Je start met een Magnesium voetenbad. Vervolgens starten we met de massage. Tijdens de massage wordt de magnesiumolie eerst ingewreven en word je warm ingepakt met infrarood deken en mag het 10 minuten inwerken. Daarna worden die gebieden met lekkere warme massage olie gemasseerd. Na de massage voelt je huid vaak wat plakkerig maar na een half uur is de meeste magnesium wel ingetrokken. Na de behandeling is het aanbevolen voldoende water te drinken.

Deze behandeling inclusief infrarood deken duurt 60 minuten en kost€ 89,00

.

lijn lamysore

Kruidenstempel Massage

De kruidenstempel massage bestaat uit vijf onderdelen:

 • Warm voetbad met een etherische olie
 • Stempelmassage op de rug met kruidenstempels
 • Rugmassage met warme olie
 • Voet- en onderbeenmassage eveneens met warme olie
 • Hoofdhuidmassage met warme olie

Het doel van een kruidenstempel massage is om een volledige balans te krijgen tussen lichaam en geest.

Prijs: € 79,00

Kruidenstempels

De kruiden die we gebruiken in de stempels zorgen voor een totale ontspanning. We gebruiken o.a. Gember, Indiase Geelwortel, Lemongrass, Tamarinde en Kampfer. Kruidenstempels worden alleen op de rug gebruikt. De voeten en het hoofd worden manueel met de olie gemasseerd. De massageolie die we gebruiken is speciaal samengesteld waarin o.a. Lemongrass verwerkt is. Na de massage is het van belang dat de klant gedurende de dag water drinkt om door te spoelen daar er veel afvalstoffen vrij komen bij de kruidenstempel massage.

lijn lamysore

Ayurvedische Massage

Holisme komt van het Griekse woord ‘holos’ dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam lichaam. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op één bepaald gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden.

Ayurveda is een holistische natuurwetenschap en beschikt over de kennis van ons als mens en onze eenheid met de natuur. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans in harmonie met de natuur. Het rijkt ons de basis voor een volmaakt en gelukkig welzijn, voor natuurlijke schoonheid en voor een duurzame gezondheid. Ayurveda werkt met: een diversiteit aan kruiden en mineralen, reinigende kuren, massages met speciale warme voedende oliën, lifestyle en voedingsadviezen, yoga, meditatie, etc. Ayurveda onderscheidt mensen met verschillende lichaamsconstituties, die bij eenzelfde klacht soms andere behandelingen nodig hebben.

De sleutel tot welzijn bevind zich in de drie Ayurvedische dosha’s Vata, Pitta en Kapha. De samenstelling van deze 3 krachten geeft uitdrukking aan onze fysieke, mentale en psychische eigenschappen en aan onze persoonlijkheid. Ze vormen onze ‘Ayurvedische constitutie”, onze innerlijke aard, maar ook onze uiterlijke kenmerken, als een soort vingerdruk of blauwdruk zet het ons als uniek individu neer hier op aarde.

Ayurvedische hoofd-nek-schoudermassage Shirobhyanga

Diagnose

Heb je last van mentale vermoeidheid? Heb je moeite met concentratie en helder denken? Heb je slaapproblemen? Last van hoofdpijn en/of migraine? Wil je graag meer energie en een fit gevoel? Is je haar en je hoofdhuid droog?

Resultaat

Deze massage is een onderdeel van de Abhyanga lichaamsmassage. Tijdens deze massage worden energiepunten op het hoofd gemasseerd met een aangepaste kruidenolie. Er wordt door de haren, op de hoofdhuid, in het gezicht, gemasseerd alsook een rug- , nek en schoudermassage met een massagedruk afgestemd op jou wens. Door deze massage kom je los van je gedachten en in een diepe staat van ontspanning.

Behandeling van 40 minuten = € 65,00

Ayurvedische lichaamsmassage ABHYANGA

Diagnose

Ben je vaak ziek en heb je een laag immuniteit? Heb je een slechte lymfe- en bloeddoorstroming? Ervaar je veel stress? Ben je vaak moe en vermoeid? Ervaar je slapeloosheid? Heb je pijnlijke spieren of gewrichten?

Resultaat

Deze massage “Abhyanga” betekent oliemassage en wordt uitgevoerd met Ayurvedische medicinale en warme kruidenolie. Het reduceert stress, geeft meer energie, verbetert de slaap en de weerstand, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop en draagt bij aan lichaamsbewustwording.

Behandeling van 50 minuten = € 99,00

Kerala Massage

Kerala, bekend als het land van de Ayurveda, is een staat die gespecialiseerd is in lichaamsmassages. Het is een holistische behandeltherapie die helpt bij het opbouwen van algemene gezondheid. Degenen die een Kerala Ayurvedische massage ondergaan, ervaren geweldige ontspanning en voelen zich de hele dag energiek. 

Als massage regelmatig wordt gedaan, staat het bekend om het verbeteren van slaappatronen en houdt het het lichaam weg van toxines en ziekten. Afgezien van een goede gezondheid heeft het ook prachtige voordelen voor de huid. Het laat de huid fris, stralend en mooi achter.

Evoto

Kerala massage helpt ook de toon en kracht van de spieren te verbeteren. Kerala massage heeft een breed scala aan voordelen voor het lichaam. Het helpt bij het in balans brengen van Vata dosha, Kapha dosha en Pitta dosha. Kerala massage wordt al meer dan 2000 jaar vertrouwd en wordt beschouwd als een effectieve behandeling voor verlichting van lichaamspijnen en -klachten. Het zorgt voor volledige verjonging van het lichaam, bouwt weerstand op tegen infecties, activeert de geest, verbetert de teint van de huid en geeft het lichaam nieuwe energie. Het milde klimaat en de hulpbronnen van Kerala maken het een perfecte bestemming voor rustgevende Ayurveda-massages en andere traditionele therapeutische behandelingen. 

Wat is het massagetoepassingproces? 

Kerala massage is een meesterwerk van Kerala, uitgevoerd met kruidengeneesmiddelen oliën. De massage wordt door therapeuten op een gesynchroniseerde manier uitgevoerd gedurende ongeveer 50 minuten. De drukpunten en bewegingen variëren afhankelijk van de leeftijd en medische toestand van het individu. Kerala massage omvat typisch een zeven positietherapie om het lichaam fysiek, emotioneel en mentaal te behandelen en de doshas in balans te brengen. 

De massage wordt uitgevoerd in een ritmische beweging om stijfheid in spieren en gewrichten te verlichten. Het is een stimulerende behandeling die de bloedcirculatie verbetert, het verwijderen van toxines en metabole afvalstoffen mogelijk maakt, en stoornissen zoals angst, stress, depressie, artritis, rugpijn, vermoeidheid en verwondingen geneest. Nadat de medicinale oliën op het lichaam zijn gemasseerd, wordt het lichaam blootgesteld aan stoom en warmte. De hete stoom laat de medicinale oliën diep in het lichaam doordringen en voedt het van binnenuit. Bezoekers die van plan zijn de massage te laten doen, worden gevraagd om op een houten tafel te liggen. Getrainde masseurs brengen kruidengeneesmiddelenoliën aan en voeren de massage uit onder toezicht van de ayurvedische arts. 

Wat zijn de voordelen van Kerala massage? 

Medische aandoeningen: Kerala massage staat specifiek bekend om het genezen van aandoeningen zoals artritis Ontspanning en levensstijl: Kerala Ayurveda-massage helpt het lichaam te verjongen, slaap op te wekken, immuniteit te versterken, de levensduur te verlengen en algemeen welzijn te bevorderen. Mentaal welzijn: Massagebehandeling staat er ook om bekend slaapstoornissen te voorkomen, stress, angst en depressie te verminderen. Schoonheid: Gesynchroniseerde massage met stoombad verbetert ook de teint van de huid, verzacht de huidtextuur en voorkomt veroudering. 

Wie komt in aanmerking voor massage? 

Hoewel er geen beperkingen zijn voor Kerala massage, kan de massage alleen worden uitgevoerd bij bepaalde leeftijdsgroepen en medische condities. Volwassenen tussen de leeftijdsgroep van 18 tot 60 komen in aanmerking voor massage. Als je doshas momenteel uit balans zijn, is dit het juiste moment voor jou om te kiezen voor Kerala massage. Massages om doshas te pacificeren zijn gebaseerd op persoonlijke constituties en de externe omgeving. Doshas worden ook gepacificeerd op basis van het type en het seizoen. Om je huidige toestand en ayurvedische constitutie te begrijpen, kun je de vikriti- en Prakriti-test afleggen 

Prijs 99,00 voor 50 minuten

lijn lamysore